Amb l’actuació dels Queen va començar la 91a edició dels premis Oscars de cinema, que s’han celebrat aquesta matinada al Dolby Theatre de Los Angeles. Una gala que abans de celebrar-se semblava que havia de ser bastant polèmica, perquè a l’acadèmia fa mesos que li cauen pals per totes bandes. Primer va ser l’anunci que volien introduir noves categories de cara a l’edició de l’any que ve, com per exemple la de millor pel·li popular. En aquest punt ja se’ls van tirar al coll, perquè establien una separació entre el cinema que fa molta taquilla i el de qualitat, com si les dues coses no poguessin anar de la mà. Després, fa poc més de dues setmanes l’acadèmia va anunciar que per escurçar la gala entregarien alguns premis durant la publicitat, i un cop més va haver de rectificar, però la cirereta va ser l’anunci  que el còmic Kevin Hart presentaria els premis.

Una gala sense presentador

Al cap de quatre dies van sortir a la llum uns tuits homòfobs que Kevin Hart havia fet feia 10 anys i el van acomiadar de la gala. Feia 30 anys que no es feia una gala sense presentador, i la cosa ha rutllat a mitges. Correcta, sense més. Ni grans escarafalls ni moments d’aquells que te’n vols anar a dormir. Una gala molt funcional i molt pensada per anar a la idea, tant és així que ha durat poc més de tres hores, cosa que sent els Oscars, és tota una fita. Acostumats a les quatre hores llargues…

Llistat de guanyadors

En acabar la gala, els films triomfadors d’aquesta edició van ser:

‘Green Book’: 3 premis Oscars, incloent el de millor pel·lícula

‘Roma’: 3 premis Oscars, incloent el de millor director

‘Bohemian Rhapsody’: 4 premis Oscars, incloent el de millor actor

‘Black Panther’: 3 premis Oscars, incloent el de millor música

‘Spiderman, un nou univers’: millor pel·lícula d’animació

Tot i això, en una cerimònia de premis en què s’ha reivindicat la diversitat i s’han fet crítiques contra Trump i contra el racisme que encara impera a la nostra societat. I avui, molts de nosaltres hem anat a treballar sense haver dormit ni mica.