Álvaro Urquijo pot afirmar, sense risc de ser vanitós, que porta al DNI un dels cognoms més rellevants del pop espanyol. Músic primerenc a la Transició, al costat dels seus germans Javier i Enrique va fundar Los Secretos, que va saber combinar amb encert i molt d’èxit gèneres con el country, la new-wave i el pop madrileny. Al llarg de 40 anys, la banda va veure passar modes, va viure pèrdues traumàtiques i va celebrar èxits sonats, com els d’himnes populars de la talla de ‘Déjame’ o ‘Pero a tu lado’. El 2002, Urquijo es va fer càrrec de la banda, ara ja com a cantant a més de com a guitarrista, i des de llavors ha dirigit una formació que just ara arriba a ‘Mi paraíso’, el seu nou disc d’estudi. I nosaltres l’hem volgut convidar al nostre paradís particular, en forma de sofà vermell.

 

40 anys de Los Secretos

El 2018, Los Secretos van fer 40 anys als escenaris, si comptem el temps en què els germans Urquijo van tenir la banda Tos, i ho van celebrar amb una gira de concerts. Enmig de la gira, infatigables, van començar a treballar en les cançons de ‘Mi paraíso’, el seu nou àlbum i el primer que treuen amb nou material des del 2011. La banda que lidera Álvaro Urquijo continua endavant tot i el pas del temps, amb cançons noves i grans clàssics a la seva motxilla, que presentaran el 25 de gener al Liceu de Barcelona.

20 anys sense Enrique Urquijo

El 17 de novembre del 1999 Enrique Urquijo va morir d’una sobredosi en un portal de Madrid. La desaparició del cantant i compositor de Los Secretos va provocar una commoció no només al grup madrileny sinó a tot el pop i el rock espanyol. Álvaro Urquijo va ser l’encarregat de liderar la banda en la seva època més complicada i ara, 20 anys després de la mort del seu germà, el recordaran amb un concert el 17 de novembre al Wizink Center.