Feliu Ventura

és un músic de Xàtiva que va créixer influenciat per Raimon, es va acabar de formar amb Lluís Llach i, amb el temps, s’ha convertit en mestre de nous cantautors. Fill de l’historiador Agustí Ventura, va publicar la seva primera maqueta, encara en format casset, el 1996. Quatre anys més tard, es va fer popular fent volar ‘Estels de tela’ abans d’aixecar ‘Barricades de paper’ amb el seu estil combatiu, i construir ‘Alfabets de futur’ somiadors i utòpics. Ara, Ventura, que sempre cuida per igual ‘Música i lletra’, i que ha passat a ser un dels ‘Referents’ de la nostra música, fa una ‘Convocatòria’ a la qual s’han sumat amics de dins i de fora de les nostres fronteres. I nosaltres, que ens hem sentit al·ludits, el tenim avui al nostre sofà perquè quan ens crida algú amb talent i entusiasme, sempre acudim a la cita.

 

Una convocatòria a tothom

Feliu Ventura sap que els temps són socialment complicats, i que tots podem fer alguna cosa per lluitar contra les injustícies que vivim dia a dia. A les seves cançons, tot el públic s’hi sent animat a acudir a la crida, sempre amb voluntat de lluita i amb uns aires optimistes que ens diuen que si ens hi posem, l’esforç s’ho valdrà. Feia vuit anys que el cantautor de Xàtiva no editava material nou, i ara, enmig de l’auge de l’extrema dreta, els naufragis del Mediterrani o la crisi de l’habitatge, Feliu Ventura ha tornat als escenaris.

Feliu Ventura i amics

El disc ‘Convocatòria’ s’ha editat en format llibre i conté, a més de les lletres de les cançons, escrits de noms com Jordi Cuixart, Natza Farré, Sònia Moll o Santiago Alba Rico. Tots ells, amics o companys de lluita, complementen el nou disc de Feliu Ventura, que surt a la venda l’11 d’octubre i que de ben segur que aconseguirà despertar, en el seu públic, les ànsies de lluita.