El Pla de desenvolupament econòmic i comercial per als propers quatre anys té un pressupost de més de 20 milions d’euros. Les inversions es destinaran a promoure l’activitat econòmica de proximitat. Segons l’Ajuntament, el nou pla vol destacar “els actius i les oportunitats que ofereix el districte”. Aquest document, aprovat en el darrer ple del districte, arriba en un context de crisi i incertesa agreujat per la pandèmia.

Suport al comerç local i als emprenedors

Entre les mesures hi ha el suport al comerç de proximitat, incrementar l’emprenedoria dels joves, activar les plantes baixes en desús, promocionar la innovació digital en els comerços o ampliar l’oferta del Cibernàrium (Parc Tecnològic).

El pla també vol atreure al districte sectors estratègics com la tecnologia, les indústries creatives i l’alimentació sostenible. En l’apartat de l’economia sostenible s’hi inclou l’inici de transformació del barri de Vallbona cap a un model agroecològic urbà.

Un referent en art urbà

Un altre dels objectius del pla és atreure visitants per a esdeveniments culturals. En aquest sentit, el districte vol “potenciar i atreure” l’art urbà a Nou Barris. La idea es convertir-lo en un espai referent internacional dins del món de l’art urbà com a centre d’atracció d’artistes locals i internacionals. També vol ser motor de revitalització de la participació veïnal i d’artistes locals, i de potenciació de talents nous.