La mobilitat és una de les grans damnificades per la pandèmia del coronavirus, i l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat n’és una clara imatge. Aquest Dijous Sant de passatgers a la instal·lació n’hi ha ben pocs i l’anar i venir de maletes res no té a veure amb altres anys. Des d’aquest dijous i fins Dilluns de Pasqua hi ha programats 1.015 vols entre arribades i sortides, un 80 % menys que el 2019, l’última Setmana Santa abans de l’esclat de la covid-19.

Segons dades de l’aeroport, Divendres Sant i Diumenge de Pasqua són les jornades en què més vols s’han previst: 230 i 225, respectivament i sumant enlairaments i aterratges. Pel que fa a la resta de dies, aquest dijous són 180 les operacions programades, dissabte en són 160 i Dilluns de Pasqua, 220. Si es té en compte tot Setmana Santa, la previsió total és que des del 26 de març i fins dilluns, 5 d’abril, volin 2.100 avions.

Vaivé de maletes només en moments puntuals

Als passadissos de l’aeroport, aquest matí s’ha vist vaivé de maletes en moments puntuals i de petites cues se n’han format tan sols davant els mostradors de facturació de Vueling. Ni als controls de seguretat, ni tampoc a la resta de taulells d’altres companyies han aparegut gaires viatgers i, de fet, els passadissos secundaris de la zona de sortides han quedat buits bona part del dia. Aquesta Setmana Santa, doncs, la imatge és d’allò més atípica si ho comparem amb l’època pre-pandèmia.

Passatgers davant d’un mostrador a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat

La majoria de passatgers amb qui betevé ha pogut parlar expliquen que viatgen per feina o per visitar familiars que fa temps que no veuen. Pel que fa a aquells que han tornat de fora de Catalunya aquest dijous, relaten que l’ambient als aeroports d’arreu és similar i que, per tant, hi ha poca gent. Aquells que s’han mogut per Espanya o Europa critiquen que, en arribar a Barcelona, ningú no els ha demanat la documentació requerida per viatjar en pandèmia (com ara el certificat de PCR o test d’antígens).