Què?

Coincidint amb la proximitat de sant Antoni, que és el 17 de gener, se celebra dissabte, 18, una activitat força recent que barreja foc i gastronomia: és la Porkada del Clot. La festa, impulsada pels Diables del Clot, molt implicats en el calendari festiu del barri, va néixer l’any 2014 arran de la creació del capgròs del Pork del Clot, que fa de fil conductor de la festa. A més, dona protagonisme al porquet, una part poc coneguda de la llegenda de sant Antoni Abat.

La festa forma part del conjunt de celebracions amb motiu de sant Antoni al llarg d’aquest primer mes de l’any, com els Tres Tombs de Sant Andreu, els Tres Tombs de Sant Antoni, dins la festa major d’aquell barri o els Foguerons de Sa Pobla a Gràcia.

Quan?

Dissabte, 18 de gener, d’11 a 23.30 h

Programa

  • 11.00 h: cercavila de cultura popular des del carrer de Rogent amb Rosselló fins a la plaça del Mercat / Tallers infantils a la plaça del Mercat del Clot
  • 12 h: mostra de cultura popular a la plaça del Mercat
  • 13 h: maridatge de porc a la plaça del Mercat. Caldrà haver comprat tiquet. Places limitades
  • 17 h: tarda de tapes a la plaça del Mercat, amb la música dels DJ de Northern Clot. Diferents bars del barri oferiran una degustació de menges protagonitzades per la carn de porc
  • 18 h: Porkatapes, recorregut pel barri amb el Pork del Clot i els porcs convidats. Sortida des del carrer de Rogent amb Rosselló.  La cercavila, protagonitzada per tot de peces d’imatgeria festiva que representen animals de raça porcina, farà diverses parades als bars participants en la ruta
  • 20 h: correfoc. Sortida: des de la plaça del Mercat