ACTUALITZACIÓ: La 93a edició dels Tres Tombs inunda de tradició els carrers de Sant Andreu

Què?

Arriba la 93a edició d’Els Tres Tombs de Sant Andreu. Aquest barri celebra aquesta festivitat que commemora la santificació de Sant Antoni Abat (que se celebra el 17 de gener), i ho fa amb la tradicional cavalcada, en la qual desfilen cavalls, genets, amazones, els llancers de la Guàrdia Urbana i tot tipus de carruatges. Sant Antoni és patró dels animals útils per a les feines del camp i és també el patró dels gremis de traginers. Més història dels Tres Tombs.

La festa està pensada en format de processó, amb un punt de sortida i un d’arribada, que desfila pels carrers més cèntrics del barri, fins arribar a la benedicció dels animals, davant de l’església, a la plaça d’Orfila. Recordeu que la vigília, l’11 de gener, se celebren els Tres Tombs Infernals.

Quan?

Diumenge, 12 de gener

  • 10 h: concentració a la plaça de Fabra i Coats
  • 11.30 h: sortida des del carrer de Sant Adrià (aquest any el recorregut tradicional canvia)
  • 12.15 h: benedicció i Tres Tombs a la plaça d’Orfila

Recorregut

Sortida del carrer Segre amb Sant Adrià-plaça d’Orfila-passeig de Torras i Bages-els carrers de Palomar-Gran de Sant Andreu-carrer Joan Torres-passeig de Torres i Bages-carrer del Segre-carrer de Virgili-carrer de Santa Coloma-rambla de l’Onze de Setembre-passeig de Fabra i Puig (entre el carrer Gran de Sant Andreu i el de Concepció Arenal)