Com cada any, Sant Andreu ha tornat a acollir una de les festes amb més caràcter i tradició del barri: els Tres Tombs. Les carrosses ja feia dies que es preparaven per poder desfilar pels carrers de Sant Andreu acompanyades de cavalls, genets i amazones. S’han concentrat a les 10 del matí davant del recinte de la Fabra i Coats per iniciar la cavalcada pel barri.

Els animals, protagonistes del dia

La jornada es dedica a Sant Antoni Abat, patró dels animals, i per aquest motiu els animals hi prenen un principal protagonisme. Una de les escenes més esperades ha estat la benedicció a la plaça d’Orfila, una processó on els animals són beneïts amb l’aigua sagrada. Aquest és un moment que els veïns aprofiten per dur els seus animals domèstics. La majoria hi han portat gossos, però també s’hi ha pogut veure un conill. D’aquesta manera, “no es posaran malalts”, expliquen algunes de les persones que hi han participat.

La desfilada ha acabat amb els Tres Tombs a la plaça d’Orfila.

Prèvia amb pirotècnia

Tot i que tradicionalment la festa comença el diumenge, el dia abans, el barri ja comença a festejar per donar la benvinguda als Tres Tombs. Un espectacle de focs i pirotècnia organitzada per La Satànica de Sant Andreu va ser l’obertura de la nit. S’hi van fer tres correfocs i s’hi van cremar 38 quilos de pólvora.