tres tombs infernals 2022

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i que combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic. Té el propòsit d’escenificar la llegenda segons la qual sant Antoni va superar les temptacions mundanes amb què es va trobar durant la seva vida, i que eren obra del dimoni. Els Tres Tombs Infernals es fan el dissabte abans de la festivitat de Sant Antoni Abat, que és el 17 de gener, però aquest any per motius relacionats amb la pandèmia se celebren a finals de març.


Quan?

Dissabte 26 de març 2022 | 20.30 h


On?

A la plaça de Can Fabra.


Orígens                                              

Els Tres Tombs és un seguici d’animals i carrosses en honor de sant Antoni, molt arrelat a Barcelona, especialment a Sant Andreu de Palomar, amb més d’un segle i mig de tradició.

A partir d’aquesta festa, l’any 1992 la colla de diables de la Satànica de Sant Andreu, amb motiu de la celebració del cinquè aniversari, va estrenar un acte durant la vigília de la desfilada de carruatges i cavalleries de sant Antoni. La idea inicial era un correfoc que fes tres voltes a un mateix itinerari. Però amb els anys es va convertir en una peça de teatre relacionada amb la vida i les temptacions de sant Antoni, escenificada pels diables de la colla i amb l’acompanyament dels tabalers.