any nou xines 2024 barcelona

Tot a punt per a l’Any Nou Xinès 2024 a Barcelona! Arriba la celebració de la festa més important per a la comunitat xinesa en què participen entitats catalanes i xineses com l’Associació d’Artistes Huaxing, ​​la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia. Tal com passa a Occident per Nadal, allà es reuneixen amb la família i fan grans àpats per celebrar l’arribada de l’any que no coincideix amb l’arribada de l’any nou d’occident.

Al calendari xinès, aquest mes de gener comença l’any del drac i dissabte 3 de febrer serà el dia de la gran celebració, una jornada on hi ha programades diverses activitats. T’expliquem tot el que hi ha previst a Barcelona amb motiu de l’Any nou xinès 2024!


Any Nou Xinès 2024 a Barcelona: programa complet

Dissabte 3 de febrer del 2024

  • 11 h: rua amb sortida al Parc de l’Estació del Nord
  • 12 a 14 h: espectacles del matí. A l’escenari central (sota l’Arc de Triomf)
  • 17 a 19 h: espectacles de tarda. A l’escenari central (sota l’Arc de Triomf)
  • 11 a 20 h: espectacles i fira gastronòmica i cultural al Passeig Sant Joan. Els visitants podreu provar els plats més tradicionals de la cuina d’aquest país en aquesta fira.

Aquí trobaràs el programa complet


Activitats paral·leles

Les celebracions de l’Any Nou Xinès s’allarguen durant 21 dies (del 3 de febrer al 24 de febrer) i cada dia té un significat diferent. Per això el programa de l’Any Nou Xinès a Barcelona també te la mateixa durada i diferents punts de la ciutat acolliran activitats obertes a la participació ciutadana, enfocades en diferents àmbits de la cultura xinesa, llengua, tradicions, folklore, entre altres.

Aquí trobaràs el programa de les activitats paral·leles


Un calendari propi

La data d’inici de l’any nou xinès varia cada any i ve marcada pel calendari lunar xinès. A diferència del calendari gregorià, el xinès es divideix en sis mesos de 29 dies i sis mesos de 30 dies. Per això allà els anys tenen 354 dies i no coincideixen amb els nostres, que en tenen 365 per norma general. Cada mes comença amb una lluna nova i l’any nou xinès està determinat per la segona lluna nova després del solstici d’hivern.

Aquest any se celebra l’Any del Drac de Fusta, que comença el 10 de febrer del 2024 i acabarà el 28 de gener de 2025 (el 3 de febrer és el dia de la gran celebració a Barcelona) 


Per què se celebra l’any del drac?

L‘astrologia xinesa està formada per 12 animals, que representen els diferents anys. S’inicia amb la rata, continua amb el bou i amb el tigre, el conill i en cinquena posició hi ha el drac. Després venen la serp, el cavall, l’ovella, el mico, el gall, el gos i el porc. El 2023 va ser l’any del conill, per tant, aquest 2024 és l’any del drac.


El drac en l’horòscop xinès

El drac és un dels quatre animals benvolents de la mitologia xinesa i un dels dotze animals de l’horòscop xinès. La seva imatge ha estat utilitzada durant segles per simbolitzar força, majestuositat i estatus.

Sota la influència del drac viuen les persones nascudes el 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 i 2024. Es diu que els nascuts sota el signe del drac són líders segurs de si mateixos, gràcies a la seva personalitat carismàtica i dominant. Dotats de tenacitat i intel·ligència, els dracs també són famosos per la seva voluntat de treball per tal d’aconseguir el que es proposin.  


El cartell


Busca quin animal ets a l’horòscop xinès

Recordeu que en l’horòscop xinès cada any de naixement correspon a un animal. Aquí tens dos calendaris perquè puguis trobar l’animal que correspon al teu any!

calendari xinès