concert carilló mercè 2023

Una de les cites més esperades de la Festa Major de Barcelona és el concert de carilló de la Mercè 2023, que es fa al Palau de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una de les activitats tradicionals de les Festes de la Mercè, que es fa coincidint de ple amb el dia de la patrona. T’expliquem tot el que cal saber sobre el concert de carilló: dia, horari, entrades i la història.


Concert de Carilló de la Mercè 2023: què és?

Una de les cites tradicionals de les Festes de la Mercè és el concert de carilló del Palau de la Generalitat. A càrrec d’Anna Maria Reverté, el concert extraordinari per les Festes de la Mercè 2023 serà diumenge, 24 de setembre. Si voleu assistir-hi, us expliquem com ho heu de fer.Quan és el concert de carilló a Barcelona?

Diumenge, 24 de setembre del 2023, a les 21 h


On es fa?

El concert de carilló es fa al Pati dels Tarongers o galeria gòtica del Palau de la Generalitat, amb circuit tancat de televisió que permet visualitzar els teclats de l’instrument.Com gaudir del concert de carilló?

Per accedir al Palau de la Generalitat i escoltar els concerts de carilló és imprescindible inscriure-s’hi prèviament (inscripció gratuïta) mitjançant el formulari disponible a: presidencia.gencat.cat/carillo o bé trucant al 012.

També és possible seguir (escoltar) els concerts des dels carrers del barri Gòtic i al canal YouTube del carilló del Palau.


Programa del concert extraordinari de la Mercè 2023


Història sobre el carilló de la Generalitat de Catalunya

  • El carilló de la Generalitat va ser inaugurat el desembre de l’any 1976 sota l’impuls de la carillonista M. Dolors Coll i va substituir el petit carilló de l’any 1927.
  • Són 49 campanes, 4.898 kg de bronze, la campana major (el bordó) fa 905 kg i duu per nom Catalunya. El teclat i pedaler són manuals.
  • Va ser construït als Països Baixos per Petit & Fritsen i Eijsbouts, i restaurat el desembre del 1991 i octubre del 2015.

carrillo generalitat

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?