El Sónar 2020 es tornarà a fer al juny —del 18 al 20, concretament— i portarà més de 100 espectacles en un programa que els organitzadors qualifiquen de “polièdric, festiu i global”. Entre els artistes que hi actuaran destaquen Arca i The Chemical Borthers, que presentaran a l’estat el seu últim espectacle audiovisual que han creat juntament amb Adam Smith.

Tots dos grups ja havien actuat en aquest festival, el 2019 en el cas d’Arca i el 2015 en el cas del duo anglès. També actuaran al festival de música electrònica altres artistes reconeguts com The Blaze —que farà l’únic concert en exclusiva a tot el món del 2020—, Eric Prydz, Carl Cox o Mura Masa.

Durant el festival s’estrenaran alguns espectacles musicals com el projecte còsmic Lost Souls of Saturn, de Seth Troxler, o el d’El Niño de Elche explorant l’obra del cineasta experimental Val del Omar. Els catalans Maria Arnal i Marcel Bagés també tindran el seu espai al Sónar, on s’estrenaran en la música electrònica.

Rap, trap i ritmes internacionals

Artistes de més de 20 nacionalitats pujaran als escenaris del Sónar 2020 per portar-hi ritmes avantguardistes provinents del rap, el hip-hop, el reggaeton o el trap. De l’escena africana destaquen els ugandesos Nihiloxica, amb una polirítmia frenètica, i el debut a Espanya dels congolesos Lous and The Yakuza. L’avantguarda llatina de la música electrònica estarà representada amb les actuacions de l’uruguaià Lechuga Zadiro i la brasilera Badista, entre d’altres.

Electrònica local al Sónar de Dia

La versió diürna del Sónar aquest any creix i es reubica a l’escenari SónarXS. El Sónar de Dia se centrarà en l’escena local emergent: els barcelonins Egosex portaran als escenaris la seva psicodèlia afropop, es podrà sentir el trap de carrer adaptat a una orquestra de salsa llatina de Kaydy Cain i el flamenc rave de Califato ¾.

Novetats en la venda d’entrades

Les entrades s’han posat a la venda aquest dijous i, com a novetat, es podran adquirir en fins a tres terminis. També s’han posat a la venda les entrades VIP per a dues nits. Tant els abonaments normals com els VIP canviaran de preu el 6 de febrer.