El president del Taller d’Històra de Gràcia Josep Maria Contel explica la família de Paco Martínez Soria es va traslladar a viure a Barcelona, quan ell era molt petit. Soria va estudiar als Claretians i va treballar en una ferreteria com a comercial i dependent de comerç. Aficionat al teatre, va començar a relacionar-se amb grups de teatre per a aficionats al barri de Gràcia, on vivia, i on va conèixer la seva companya, Consuelo Ramos.

Va debutar al teatre del Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia i L’any 40 va fundar  la seva pròpia companyia, i quatre anys més tard va ser el  director i primer actor de la companyia de comèdia principal del Teatro de la Zarzuela. Durant la dècada dels anys 40 va treballar també al Teatre Urquinaona i el 1950 va comprar el Teatre Talia. En aquest teatre va actuar fins a la seva mort el 1982.

El cine de Paco Martínez Soria

A la dècada dels 60 i 70 va aconseguir un gran èxit  amb pel·lícules com ‘La ciudad no es para mí’, ‘El turismo es un gran invento’, ‘Hay que educar a papá’ o ‘El abuelo tiene un plan’, totes del  director Pedro Lazaga. El seu personatge de poble va anar unit a la seva persona fins a la seva mort, convertint-se en una estrella del cinema espanyol. Paco Martínez Soria va morir el 26 de febrer del 1982, i les seves despulles estan al cementiri de Cabrera de Mar, població on residia.