L’excampió del món d’escacs Anatoli Kàrpov, llegenda d’aquest joc, ha protagonitzat aquest dimarts un conjunt de partides simultànies d’escacs al Museu Marítim de Barcelona, en el marc d’El Llobregat Open Chess Tournament. Ha jugat contra 19 contrincants alhora, dels quals ha batut 15 i ha signat taules amb quatre. De tots aquests jugadors en destaca un en especial: un nen de només vuit anys. Els rivals han viscut amb emoció el privilegi de poder tenir un cara a cara amb aquest gran mestre dels escacs.

El virtuós dels escacs ha participat en l’acte per promocionar aquest torneig anual, que acull un total de 160 jugadors de 40 països diferents i que se celebra de forma itinerant pel Baix Llobregat. Es tracta d’un torneig obert, autoritzat per la Federació Catalana d’Escacs, que té el suport de la Diputació de Barcelona. L’any 2020 es va haver de cancel·lar per la pandèmia de la covid.

El jugador rus té el títol de gran mestre dels escacs des de l’any 1970. Va esdevenir campió del món en dues etapes diferents, entre el 1975 i el 1999.

Un rival difícil de batre, amb només 15 anys

Un dels rivals de Kàrpov va ser César Alcalà. Té només 15 anys (doble campió de la partida) i va jugar durant 5 hores amb la llegenda dels escacs. Alcalá, va ser un dels jugadors que va tenir més possiblitats de guanyar. Finalment, però la partida va acabar amb taules. La seva germana ha publicat a twitter la fitxa on es pot veure el desenvolupament i els moviments del joc.