Un milió de llums LED i 100 km de cablejat omplen els Jardins de Pedralbes per aquestes festes de Nadal 2021, amb l’objectiu de fer reflexionar els visitants sobre el malbaratament de recursos naturals. “Fem èmfasi que hem de cuidar el planeta. Hi ha tres crítiques en el muntatge: al plàstic, a l’emissió de gasos i als incendis fruit de grans cremades”, explica Felipe de Lima, director creatiu de l’espectacle, batejat com a ‘Natura Encesa’. La productora de la instal·lació, LETSGO, assegura que els plàstics presents són reciclables, i que si s’empren sobretot LEDS és per evitar un consum elèctric excessiu.

El muntatge, una producció de l’esmentada LETSGO amb el Grup Balanyà i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, il·luminarà els Jardins de Pedralbes amb un espectacle de llums de Nadal fins al 9 de gener. Es tracta d’un espectacle immersiu que vol reinventar els llums de Nadal. Els visitants hi poden trobar projeccions màgiques i jocs de llum que representen la vida al planeta —flors, bancs de peixos, voltors, cigonyes…— i els seus quatre elements: foc, aigua, terra i aire. El preu de l’espectacle és de 13.50 €, però pot variar segons l’edat i el dia de la setmana.

A la inauguració de la instal·lació, que s’ha fet aquest dimarts, hi ha assistit el regidor del districte de les Corts, Joan Ramon Riera, qui ha destacat la “mirada diferent” que aporta ‘Natura encesa’ al parc barceloní. “Barcelona és una ciutat que aspira a ser cosmopolita i el que ha de fer és portar noves mirades sobre els seus espais”, ha apuntat Riera.