(ACN / redacció) El cantautor Pau Riba ha anunciat a través de les xarxes socials que té un càncer de pàncrees que no pot ser extirpat”. Segons ha relatat l’artista, fa sis mesos que pateix dolor i, després d’un temps amb un diagnòstic erroni (la doctora de capçalera va atribuir el dolor a causes psicosomàtiques), el mes passat li van detectar la malaltia.

S’està sotmetent a un tractament de quimioteràpia i diu que ell i el seu entorn se senten “ben esperançats”. En un missatge difós a Facebook i també a Instagram ha afegit que “Ja m’aneu comentant que em veieu molt prim, per més que menjo tot seguint escrupoloses pautes dietètiques, però perdo un parell de quilos setmanals”. Riba ha explicat a través de les xarxes socials que també ha iniciat un tractament d’hipertèrmia i que està rebent dosis altes de vitamina C a l’Institut Khuab.

Un referent de la cultura alternativa

Riba va néixer a Palma de Mallorca el 1948, però ha desenvolupat bona part de la seva carrera a Catalunya. És un referent de la cultura alternativa i des dels anys 60 és una de les veus transgressores més reconegudes. Ha publicat una trentena de treballs musicals i l’àlbum ‘Dioptria’, publicat el 1970, va ser considerat el millor disc en català del segle XX. També ha escrit diversos llibres de narrativa, assaig i poesia. El cantautor té cinc fills i actualment viu a Tiana, a la comarca del Maresme.