Prop d’un centenar de dones han participat aquest diumenge al passeig Marítim de Barcelona a la coreografia Un violador al teu camí’, una de les perfomance més virals del 2019, que és més coneguda per la lletra de la seva tornada que diu “el violador ets tu“.

Un 2020 millor

L’acció ha estat organitzada per un grup de dones de la Barceloneta que van crear un grup de whatsapp per organitzar protestes contra els casos de violacions individuals i en grup del 2019, i també contra les sentències i decisions judicials envers algunes d’aquestes agressions. Aquest grup va creure que la millor manera era fer-ho coincidint amb el final d’any per intentar començar el 2020 d’una millor manera. La convocatòria ha aconseguit aplegar desenes de veïnes de diversos barris de Barcelona que han ballat i cantat la cançó, ja convertida en proclama feminista pels drets de la dona.

Aquesta coreografia va néixer a Xile pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Al darrere de la cançó hi ha el col·lectiu feminista Las Tesis, que critiquen la impunitat dels violadors i assassins de les dones i assenyalen com a culpables jutges, policies i polítics.