És 28 de desembre, el dia dels Sants Innocents. Una jornada en què tots hem d’estar a l’aguait perquè no ens ensarronin! Un dels focus que concentren més bromes i innocentades són les xarxes socials. A Twitter, n’hem pogut veure diverses.

Hem començat aquest dissabte amb la notícia que el director d’aquesta casa, Sergi Vicente, deixava betevé per afrontar un nou repte professional: liderar la comunicació del club de futbol barceloní Europa.

El mateix Vicente ha volgut agrair “‘l’oportunitat” al fins ara cap de comunicació del club, Àngel Garreta.

Via Laietana serà via Rosalía

Us imagineu que la via Laietana passés a dir-se via Rosalía, en referència a la cantant? És el que publica al seu web l’emissora musical RAC 105, després que ho hagi confirmat Ada Colau. De fet, l’alcaldessa ha retuitat la notícia.

“Canvi de paradigma” en l’habitatge

El Sindicat de Llogaters ha anunciat un acord sense precedents, just el 28 de desembre. Ha arribat a un acord amb fons voltors Blackstone i Azora per construir un miler d’habitatges de lloguer assequible. Tot, després d’una lluita aferrissada contra ells al llarg d’aquests anys. De fet, ells mateixos parlen de “canvi de paradigma”.

Després d’assolir la independència, augment del negoci culinari

L’organització Alerta Solidària ha comunicat el seu cessament de la seva activitat en la lluita antirepressiva i independentista. Expliquen que després d’assolir la independència de Catalunya, el socialisme i el feminisme, no els queda una altra que dissoldre l’entitat i dedicar-se a la cuina.

Ovelles a la Universitat Pompeu Fabra? Pot ser

La UPF ha anunciat que contractarà un ramat d’ovelles que s’encarregaran de mantenir en bon estat les zones verdes dels diversos campus universitaris. Fins i tot han penjat un vídeo en què apareix la vicerectora per a projectes per al compromís social i la igualtat, Mònica Figueras, explicant el projecte.

“Adeu o adéu” als accents diacrítics?

El món de la cultura i les lletres no s’ha deslliurat de les innocentades. La polèmica també ha arribat al voltant dels accents diacrítics. Segons un grup de traductors, l’Institut d’Estudis Catalans sembla que no està gaire content amb els resultats del canvi de normativa…

I més llufes culturals. El compte de Twitter @BarcelonaTeatre informava d’una exclusiva a mig matí: l’actor Carlos Cuevas protagonitzarà un musical de ‘Merlí’ al Teatre Poliorama. Cuevas ha volgut seguir el joc i ha assegurat que té moltes ganes de tornar als escenaris.

Els Castellers de Sants també han penjat la seva llufa digital. Els borinots han felicitat una família per tenir trigèmins i han assegurat que valoraran un canvi tècnic al nou de vuit per incorporar-hi els tres petits i poder fer tres aletes a la vegada.

D’on ve el dia dels Sants Innocents?

Cada 28 de desembre se celebra aquesta jornada marcada per les anomenades innocentades, bromes de tot tipus que sorprenen qui les rep. Coneix aquí l’origen dels Sants Innocents.