cabina telefonica

Les cabines telefòniques es mantindran a Barcelona i tot l’estat com a mínim fins al 31 de desembre del 2021. Ho estaran en qualitat de servei universal obligatori, en espera que el Congrés es posi d’acord i aconsegueixi aprovar abans una llei que en permeti la supressió, tenint en compte que la mitjana d’ús és d’una trucada cada tres dies.

Telefónica serà de nou l’operador encarregat de mantenir durant dos anys més aquests mítics telèfons, en virtut d’una ordre ministerial, que es publicarà en breu al BOE. Malgrat tot, la intenció “claríssima” és eliminar abans el servei universal obligatori, segons ha dit el director general de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, Roberto Sánchez, en declaracions a EFE.

Una pròrroga rere una altra

A finals del 2018 el Govern espanyol ja va indultar les cabines per acabar de fer una anàlisi més exhaustiva de com cal retirar les prestacions d’aquest servei. De fet, aleshores tot apuntava que desapareixerien a finals del 2019 però la manca de consens farà que les cabines ens acompanyin, de moment, fins al 2021.