El primer festival vintage de Barcelona s'ha estrenat amb un gran èxit de convocatòria sota la coberta dels nous Encants, que avui han obert de manera excepcional. ÀLEX TOMÀS, director Vintage in Barcelona "La gent del vintage es va trobant en diferents comunitats i no tenen un punt de trobada i feia falta per tots aquests col·lectius." S'hi venen tot tipus de peces, des de roba fins a mobles, passant per vinils o complements. Això sí, tot impregnat de l'esperit vintage. MARTA PETREÑAS L'Arca / Vira Volta "És una estètica que està de moda i llavors es creen coses noves seguint aquesta estètica. Però el vintage pur ve d'aquelles dècades passades." Un exemple són les peces que ofereixen aquestes dissenyadores. Reprodueixen roba dels anys 30, 40 i 50 en què busquen sempre la màxima elegància i els bons acabats. COBA MARÓN i MARIA CASTELLÀ La Vie en Swing "El patronatge és molt cuidat, els dissenys són únics, vigilem molt els detalls, la manera de cosir sobretot." "Me parece muy bonito que pueden tener otras historias de otras personas." I per completar el look només falta un bon pentinat, com el que ofereixen en aquesta perruqueria especialitzada en l'estil pinup. ESTER JORDAN Pinups & Pimps "Bàsicament es basa en els anys 50, porta uns roll-up que són això, i una ralla una mica més marcada als ulls." Però el festival no només es tracta de comprar i vendre, sinó de transmetre tota la cultura que envolta aquest estil retro. Per això durant tot el dia també hi haurà ballades de swing i una exposició de motos clàssiques.

Vintage in Barcelona pretén ser el punt de trobada de tendències retro, i engloba col·leccionistes, restauradors, dissenyadors de moda, antiquaris, i molt més en un entorn festiu i familiar. De fet, segons Àlex Tomàs, director del festival, aquesta primera edició s’allargarà només durant el dissabte, però “la intenció de cara a l’any vinent és fer un festival de dos o tres dies que aglutini gent de Barcelona i també de fora”.

El festival vol ser un punt de trobada d’art i cultura del passat que evoqui la tendència vintage amb tots els valors que representa, com “el reciclatge, la promoció del negoci antic i els valors tradicionals”. I tot plegat en un entorn privilegiat com és el Mercat dels Encants, que data del segle XIV i esdevé un marc ideal, segons l’organització, per acollir aquesta iniciativa.