ÒSCAR ESCUDER, president Plataforma per la Llengua "La mostra més latent de què el català és una anomalía dins dela països de la Europa occidental i del món democràtic. No hi ha una altre llengua amb més de deu milions de parlants, qire jno sigui una llengua plenament normalitzada en l'etiquetatge i en altres àmbits que el català encara no ho és i això és el que reclamem que deixi de ser així."

Ja fa 20 anys, quan va néixer Plataforma per la Llengua, es va fer una acció similar amb 15.000 llaunes de Coca-Cola, però la companyia de refrescs continua sense incorporar el català en les seves etiquetes. Enguany, Plataforma per la Llengua volia repetir-lo tot celebrant el 20è aniversari amb 20.000 llaunes, però finalment ha aconseguit recollir 40.000 llaunes buides per garantir l’èxit de la campanya. L’entitat assegura que serà curosa amb el medi ambient, perquè després es reciclaran totes.

La primera llauna del mosaic l’ha col·locada aquest matí el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder. L’acte ha estat presentat per l’actor Jordi Martínez, acompanyat de Muriel Casals i Jordi Tardà, i al final s’ha fet un concert de cloenda a càrrec de Titot i David Rossell, de Brams.

Des de 2010, el nou Codi de Consum incorpora el dret dels consumidors de rebre les dades bàsiques de l’etiquetatge dels productes en català. En un estudi fet en supermercats i hipermercats de Catalunya l’any 2012,  Plataforma per la Llengua calculava que un 94% dels productes no s’etiquetaven en català, d’acord amb els drets inclosos a la llei.