ANA CORBELLA, directora Fundació La Roda "Enguany el fil conductor de la festa és la memoria ludica del 1714. I a tot el passeig dels Tilers s'hi col"loquen les nostres entitats. Fent tallers, fent jocs." "Nos lo comentaron a traves de unos amigos i la verdad que genial. Todo son actividades, son gratuitas i los niños estan disfrutando."

La 37a edició de la Tamborinada està dedicada a la commemoració del Tricentenari i enfoca bona part de les activitats lúdiques cap als fets de 1714. Al Parc de la Ciutadella, més de 80 entitats que formen part de la Fundació La Roda han organitzat un ventall de tallers, espectacles i jocs per gaudir d’una jornada tal com es feia fa 300 anys.

El Parc de la Ciutadella s’ha omplert de famílies i nens que no s’han volgut perdre una de les cites més lúdiques i festives de l’any, la Tamborinada. Enguany els més petits poden triar entre una oferta de 60 espectacles d’animació infantil, pallassos, contacontes, mags, grups de cultura popular i, a més, l’opció d’escollir entre uns 40 tallers i jocs basats en la solidaritat i el respecte als altres.

Com a novetat d’aquesta edició, la Tamborinada ha creat la figura del padrí, que en aquesta ocasió ha recaigut  en l’actriu Montse Guallar. Per commemorar el Tricentenari, a l’escenari principal s’han fet espectacles de teatre inspirats en els balls de l’època i sis membres de l’exèrcit català de 1714 han estat passejant pel recinte. Els tallers s’han centrat en els oficis i artesans per tal d’explicar als nens com es feien les teles o les ampolles de vidre antigament. L’organització espera que passin pel Parc de la Ciutadella prop de 90.000 persones. Les activitats, que són gratuïtes, s’allargaran fins a les 19 h.

La Tamborinada és una festa que es fa cada any des de 1977 amb la intenció d’agrupar les entitats culturals i lúdiques dels barris de la ciutat per fer passar una jornada amena i divertida als nens. Aquestes entitats estan agrupades a la Fundació La Roda, un moviment d’educació en el lleure reconeguda des de tots els àmbits i es consolida com un dels principals circuits de programació d’espectacles per a infants i joves.