ANA CORBELLA, directora Fundació La Roda "Enguany el fil conductor de la festa és la memoria ludica del 1714. I a tot el passeig dels Tilers s'hi col"loquen les nostres entitats. Fent tallers, fent jocs." "Nos lo comentaron a traves de unos amigos i la verdad que genial. Todo son actividades, son gratuitas i los niños estan disfrutando."

El Parc de la Ciutadella s’ha omplert de famílies i nens que no s’han volgut perdre una de les cites més lúdiques i festives de l’any, la Tamborinada. Enguany els més petits poden triar entre una oferta de 60 espectacles d’animació infantil, pallassos, contacontes, mags, grups de cultura popular i, a més, l’opció d’escollir entre uns 40 tallers i jocs basats en la solidaritat i el respecte als altres.

Com a novetat d’aquesta edició, la Tamborinada ha creat la figura del padrí, que en aquesta ocasió ha recaigut  en l’actriu Montse Guallar. Per commemorar el Tricentenari, a l’escenari principal s’han fet espectacles de teatre inspirats en els balls de l’època i sis membres de l’exèrcit català de 1714 han estat passejant pel recinte. Els tallers s’han centrat en els oficis i artesans per tal d’explicar als nens com es feien les teles o les ampolles de vidre antigament. L’organització espera que passin pel Parc de la Ciutadella prop de 90.000 persones. Les activitats, que són gratuïtes, s’allargaran fins a les 19 h.

La Tamborinada és una festa que es fa cada any des de 1977 amb la intenció d’agrupar les entitats culturals i lúdiques dels barris de la ciutat per fer passar una jornada amena i divertida als nens. Aquestes entitats estan agrupades a la Fundació La Roda, un moviment d’educació en el lleure reconeguda des de tots els àmbits i es consolida com un dels principals circuits de programació d’espectacles per a infants i joves.