Des de fa alguns dies, els fotògrafs i observadors especialitzats comparteixen imatges a les xarxes de la silueta de la serra de Tramuntana, vista des de Collserola o des d’altres punts del territori. El que podria semblar d’entrada senzill, en realitat no ho és gens, ja que convé que coincideixin un seguit de factors atmosfèrics i de lluminositat concrets, un fet que tan sols es produeix de tant en tant, uns quants cops a l’any.

Cal que l’atmosfera sigui nítida i també sol ser bo que la humitat sigui baixa, tot i que aquest segon requisit no és tan rellevant. Les situacions de vents de ponent solen ser les més favorables per a les visualitzacions.

Al llarg de les darreres setmanes hem viscut diverses situacions del nord o de ponent, un fet que, juntament amb la posició baixa del sol d’aquesta època de l’any, han generat nombroses jornades amb condicions òptimes per a les observacions de Mallorca des de Barcelona.

L’alba, un dels moments més idonis per als albiraments

La posta de sol, però especialment la sortida, solen ser els moment més favorables per als albiraments. A l’hivern el sol surt cap al sud-est, on hi ha Mallorca respecte a la nostra posició, i il·lumina les carenes de la serra de Tramuntana, tot ressaltant-ne la silueta.

Segons l’especialista en albiraments llunyans, Marc Bret, el fet que es faci de nit uns minuts abans a Barcelona que a Palma facilita també certes visions de Mallorca a les tardes.

A continuació compartim algunes de les imatges que ens han fet arribar els nostres seguidors a través del compte de Twitter de @btveltemps: