Fins ara, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 251 trucades des de la ciutat per incidències diverses. El mobiliari urbà s’ha vist afectat per les fortes ratxes de vent. Per exemple, un semàfor de l’avinguda Diagonal ha quedat malmès. Un clàssic dels forts episodis de vent és la caiguda de motocicletes que es troben aparcades sobre les voreres.

Motos al terra pel fort episodi de vent a Barcelona

Un altre fet habitual és la caiguda de branques i arbres sobre la via pública. A la ronda del General Mitre una palmera ha caigut sobre un autobús de la línia H6.

L’Ajuntament ha activat el Pla bàsic d’emergència municipal per ventades

L’Ajuntament ha activat aquest dimecres al matí el Pla bàsic d’emergència per ventades a la ciutat en fase d’alerta. A la vegada, Protecció Civil de la Generalitat també ha activat l’Alerta del pla Ventcat per forts vents. L’Ajuntament ha desactivat l’alerta a les 18.13 h, quan ha millorat la situació meteorològica. Bombers de Barcelona han fet 276 sortides relacionades amb caigudes d’elements de teulades, branques, arbres, trencament de vidres, moviment de contenidors i obstacles a la calçada.

Ja de bon matí s’ha començat a enfortir i els cops més importants han superat els 80 km/h, en el que és una ventada de primera divisió per a la ciutat de Barcelona.

Protecció Civil i l’Ajuntament demana a la població que extremi les precaucions. Recomanen retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar algun dany. I per als que surtin el carrer, dona la recomanació d’allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció o mal estat.

El fort vent ha causat la mort d’un home a Segur de Calafell en caure del balcó de casa.

Afectacions al TRAM, normalitat a l’aeroport

A causa del fort vent, les línies T4, T5 i T6 del TRAM han vist com s’alterava la freqüència de pas. A les quatre de la tarda s’ha normalitzat el servei del TRAM. La resta de línies han funcionat durant tota la jornada sense incidències.

Tot i això, el fort vent registrat a l’aeroport de Barcelona-el Prat, amb un cop màxim de fins a 98 km/h, no ha afectat la circulació aèria a la ciutat i no s’ha cancel·lat ni ajornat cap vol.