El nou Festival de la Infància ha obert les portes aquest dimecres i estarà en funcionament fins al 30 de desembre al Palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Amb aquesta renovació el que es vol és que totes les empreses privades que participen en el festival ofereixin activitats pedagògiques, totes supervisades per educadors.

Aquest dimecres al matí, ja s’han pogut veure molts nens jugant a ser grans per un dia. Cadascú ha triat la professió que més li agradava, fins i tot alguns n’han provat diverses. I és que La Ciutat dels Somnis ofereix una gran diversitat de professions. Alguns jugaven a ser esportistes. La Fundació FC Barcelona ha organitzat una activitat que porta per nom Juguem per un món millor, en què els nens poden disputar un minipartit, a la vegada que treballen valors i conceptes com els refugiats, l’assetjament escolar i la discapacitat física.

Un dels altres espais que ha despertat molt d’interès ha estat La Tele de Mediapro, on els més petits han pogut descobrir com funciona la televisió per dins. Allà, els nens poden jugar a ser periodistes, operadors de càmera, guionistes o realitzadors. Però jugant, jugant, els nens creen el seu propi programa, que es pot veure a través d’una pantalla gran. A més, al quiosc de La Ciutat dels Somnis, els infants poden crear una portada d’un diari o, fins i tot, locutar un partit de futbol.

En aquesta ciutat també hi ha lloc per a científics, metges o inventors. Hi ha un taller de robòtica amb Lego o un minihospital per jugar a ser oftalmòleg. Però també poden jugar a ser cuiners o cambrers. I com no podia ser d’un altra manera, la ciutat també té un espai dedicat a les arts i les ments creatives, on els més petits poden participar en tallers d’artesania, de moda o d’il·lustració. A més, a la plaça de les Professions, hi ha un escenari on sempre hi ha actuacions, ja sigui teatre, balls, malabars o actuacions de cultura popular.

L’alcaldessa ha visitat aquest matí el pavelló de la Fira de Barcelona que acull la Ciutat dels Somnis. Ada Colau ha destacat que un dels objectius clau de les activitats que s’hi programen és trencar amb els estereotips de gènere.