El veïnat de Canyelles reclama des de fa mesos que es repari de nou el rellotge que culmina la torre de l’ascensor del metro. Les busques d’aquest símbol del barri es van aturar fa més d’any i mig. Des de betevé hem consultat TMB, que assegura que preveu intervenir-hi els propers dies.

Tot i això, l’AV Canyelles considera que no se’n fa prou manteniment i el resultat és que ha estat bona part dels seus 21 anys avariat. “No pot ser que l’Administració trigui gairebé dos anys a reparar un rellotge”, lamenta Miquel Abdón, de l’AV Canyelles.

21 anys amb dues grans avaries

El rellotge es va inaugurar juntament amb l’estació de l’L3 de metro de Canyelles, l’any 2001 i el veïnat no va trigar a fer-se’l seu. “La Generalitat el va instal·lar sobre la torre de l’ascensor perquè fos un emblema del barri, després de tants anys de lluita per aconseguir el metro. I és un lloc molt visible, una referència quan vas cap al metro o en surts. També es veu des de la Guineueta i el lateral de la ronda”, explica en Manuel Sánchez.

Tanmateix, després d’uns primers anys amb un bon funcionament, l’any 2016 l’AV Canyelles ja va denunciar que el rellotge restava aturat des de feia més de sis anys. Finalment, TMB va assumir la responsabilitat del rellotge instal·lat per la Generalitat i el va reparar, tot i assenyalar que és un element ornamental i no indispensable per al servei de metro.

TMB instal·larà un commutador al rellotge

Ara TMB recorda de nou que és tan sols un element ornamental, però anuncia que s’aprofitarà la reparació dels propers dies per instal·lar-hi un commutador que en faciliti el manteniment. Dins aquestes actuacions engloba reparacions diverses, revisions electromecàniques i canvis d’hora per adaptar-se a l’horari d’hivern i estiu.

El veïnat reclama també més neteja

Mentre esperen que les busques tornin a girar per l’esfera, l’AV Canyelles també denuncia la brutícia de la torre i l’ascensor. “La torre de vidre està molt bruta, haurien de netejar-la més sovint, és tot ple de taques, fa molt mal efecte” denuncia en Manuel Sánchez.

A més, demanen que es revisi la il·luminació interna del rellotge. “Fa molt temps que vam avisar que s’havia fos, i és una pena perquè està pensat perquè es pugui consultar també de nit”.