veler rescatat

Ensurt majúscul dels quatre tripulants d’una embarcació sense motor que es va avariar molt a prop de l’Hotel W i havia començat a enfonsar-se sense poder tornar a port. Els fets es van produir la tarda del diumenge 3 de juliol, segons ha fet públic en un tuit la Guàrdia Urbana i ha corroborat a betevé Salvament Marítim. El motor del veler, de nom Fénix, es va avariar i el patró de l’embarcació va trucar a Emergències per dir que s’estava enfonsant el vaixell.

L’embarcació era un veler de 9,5 metres d’eslora i portava quatre tripulants. Fins al lloc dels fets es va desplaçar una unitat de Salvament Marítim, una llanxa de Bombers de Barcelona i una altra del grup de platges de la Guàrdia Urbana, que va informar de l’incident en un tuit. La unitat de rescat va remolcar el veler fins al Port Olímpic. Sortosament cap membre de la tripulació va patir ferides.

El Grup de Platges, la policia marítima de la GUB

Fa menys d’un mes els agents de la patrulla marítima del Grup de Platges també va haver de remolcar un altre veler que havia perdut el control a l’espigó del Gas.

El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana està operatiu des del 30 de maig i disposa de dues embarcacions semirígides, la Talaia i la Guaita. 90 agents patrullen a les 10 platges de la ciutat amb l’objectiu de garantir la seguretat a la façana marítima de Barcelona. Fan funcions de patrulla marítima com controlar activitats de risc i fer recomanacions dins la zona de banys, vigilar la natura i el medi o col·laborar en la correcció d’infraccions que suposen un risc per a la navegació.