La vandalització, aquest diumenge, del capitell de la font de la plaça de Sant Felip Neri ha fet augmentar, entre els veïns del Gòtic, la preocupació per la conservació del patrimoni històric del barri. Després de la desaparició, el setembre passat, del drac de ferro forjat situat a la baixada de Santa Eulàlia, l’acte vandàlic a la font ha fet saltar les alarmes.

Demanen a l’Ajuntament més protecció

Des de la plataforma veïnal Fem Gòtic, l’Eva Vila parla fins i tot de “goticidi”. Per a ella, l’acte vandàlic de la font no és més que la punta de l’iceberg. Segons Vila “ens estem acostumant a trobar-nos grafits a les parets, en façanes patrimonials i a vidres trencats en comerços emblemàtics“. Amb les incidències que es van acumulant al barri els veïns demanen accions concretes a l’Ajuntament. “Això se’ns està anant de les mans. Cal un altre tipus de control, no sabem quin, però cal protegir més el patrimoni històric que tenim com a Gòtic i com a ciutat”. Els veïns també apunten la desaparició dels faristol informatiu que estava situat a l’entrada de la plaça i que al gener va ser vandalitzat, fonts de l’Ajuntament asseguren que s’està reparant i que tornarà al seu lloc.

Se’ns està anant de les mans. Cal un altre tipus de control, no sabem quin, però cal protegir més el patrimoni històric”
Eva Vila, Fem Gòtic
Aspecte de la font després de l’acte vandàlic de diumenge

La restauració del capitell és possible

Segons fonts de l’Ajuntament, el capitell s’ha pogut recuperar aquest dilluns. En una primera instància sembla que aquesta peça no està gaire malmesa i, per tant, tot apunta que es podrà restaurar i tornar a lloc.

Aspecte de la font sense el capitell