Situar el Paral·lel en el mapa de la ciutat. És l'objectiu que es va marcar la Fundació El Molino i ara tres anys després asseguren que a poc a poc ho estan aconseguint. Asseguren que el nou traçat d'autobusos previst per l'Ajuntament ajudarà a pacificar el trànsit de la via. Tot i això, creuen que encara queden coses per fer. PILAR ARMIJANGOS, vicepresidenta de la FEM "Hem d'aconseguir que això, en comptes d'una frontera sigui una frontissa. I el Paral·lel que té una història magnífica, tornar-lo a recuperar, però actualitzat" Un dels objectius és aconseguir que vingui més comerç i poder allargar els horaris de les terrasses. Creuen que d'aquesta manera ajudarien a descongestionar altres espais de la ciutat com la Rambla. JOSEP MARIA BERTRAN, Federació d'Entitats de Sants-Montjuïc "Són tres barris implicats: l'Eixample, el Poble Sec i el Raval. I tots hem fet una aposta, recolzada per l'Ajuntament, per fer el petit Broadway de Barcelona" En aquest sentit remarquen que el Paral·lel és únic. Té 7 teatres i una gran diversitat cultural entre els veïns. Avui, més d'un centenar d'entitats han participat de la festa organitzant diferents activitats. Entre les diferents activitats destaca la jornada de portes obertes al El Molino. Aquesta tarda el teatre continuarà amb la seva programació habitual. Això sí, amb les entrades a meitat de preu. Una iniciativa que es farà a tots els teatres de l'avinguda. També hi haurà actuacions al carrer fins a la matinada.

Des de les 11 h del matí a les 2 h de la matinada, el Paral·lel està tancat al trànsit des del carrer Margarit fins al carrer Arc del Teatre (les tres xemeneies) i s’omplirà d’activitats i actuacions de tot tipus

, com per exemple, teatre, música, dansa, tallers infantils, jocs per a totes les edats, i exhibicions de capoeria, hip-hop i bollywood.

S’han preparat quatre escenaris exteriors, a l’altura del carrer Margarit, a la plaça d’El Molino, davant del Teatre Arnau i a les tres xemeneies, per les actuacions dels artistes. Els teatres Arteria Paral·lel, Condal, la Sala Apolo i El Molino han obert les seves portes al públic durant el matí, per continuar amb la seva programació habitual a la tarda, oferint, per a l’ocasió, un descompte especial del 50% en el preu de la seva entrada.

Com en les dues edicions precedents, la Mostra d’Entitats que organitza la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec hi és present, així com la Mostra de Benestar i Salut, organitzada per l’Associació de Comerciants i Serveis de Poble-sec. També hi ha dues carpes temàtiques, una hindú i una àrab, així com més de 25 tallers infantils  i activitats esportives. La primera edició va tenir, segons dades de la guàrdia urbana, 90.000 assistents, la segona 150.000.