IRENE RIGAU, consellera d'Ensenyament "Tant a primària, que en el cas d'infantil que és quan comença, com a l'ESO, la nostra voluntat ha estat aplicar el 10% allà on ens permetia no haver de desdoblar un grup per deixar grups molt petits però alhora hem primat molt que no hi hagués massificació i que no hi hagués condicionants de futur per a anys següents."

Amb la nova zonificació han disminuït un 40% les reclamacions per reassignar plaça. Una altra de les novetats de la preinscripció d’enguany a la ciutat ha estat reserva de places per a alumnat amb necessitats educatives específiques que ha permès redistribuir nens i nenes en altres centres concertats fins i tot fora del mateix districte. A Ciutat Vella, per exemple, s’han assignat 44 sol·licituds, de les quals 16 s’han assignat a centres concertats del mateix districte, i 12 més que han estat escolaritzats en districtes propers.

Augment de ràtios

Les mesures aprovades recentment pel Ministeri d’Educació han obligat a eliminar tres grups de P3 i augmentar ràtios. El departament assegura que en cap cas no s’han augmentat un 20%, com permet la llei. Així, pel que fa a P3, el 60% de centres barcelonins tenen ràtios de 25 o menys alumnes per aula. Pel que fa als alumnes de primer d’ESO, el 53% de grups estan a 30 o per sota, tot i que encara queden aules amb 31, 32 i 33 alumnes.