A les conclusions provisionals, el fiscal conclou que la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, amb l'extinent d'alcalde Ramon Garcia-Bragado i l'exgerent de l'àrea Ramon Massagué al capdavant, van cometre irregularitats per facilitar la tramitació urbanística del projecte de l'hotel del Palau. El fiscal considera, per tant, que Garcia-Bragado i altres tècnics van cedir a les pressions de Millet per ocultar que es tractava d'una operació especulativa que beneficiava un promotor particular. Per tot això, els acusa de dos delictes: un de prevaricació i un altre de falsedat documental. Sol·licita una pena de quatre anys i set mesos de presó tant per a Garcia-Bragado i com per a Massagué, i també la seva inhabilitació per ocupar un càrrec públic durant vuit anys. En l'escrit, la fiscalia manté que l'expresident de la Fundació del Palau, Fèlix Millet, i l'exgerent de la institució, Jordi Montull, van aprofitar-se en tot moment dels contactes i el prestigi de l'entitat cultural per aconseguir la col·laboració de les administracions, i que sempre van amagar que la veritable titularitat de l'hotel que volien construir era per a un tercer, l'empresa Olivia Hotels. Per a ells, demana penes més elevades. En concret, sol·licita penes de 10 anys pels delictes continuats de tràfic d'influències, apropiació indeguda, falsedat documental i prevaricació. El fiscal també demana quatre anys presó per a l'arquitecte Carlos Díaz, i per a l'exdirector jurídic d'Urbanisme de l'Ajuntament, Enric Lambies.

En les seves conclusions provisionals, la fiscalia imputa els delictes de prevaricació i falsedat documental a membres de l’antiga cúpula d’Urbanisme de l’Ajuntament, entre ells els màxims responsables, Ramon Garcia-Bragado, Ramon Messeguer i Enric Lambies, i per a l’aquitecte del projecte, Carles Díaz.

El ministeri fiscal creu que van cedir a les pressions de Millet i Montull per aplanar la tramitació urbanística de l’hotel del Palau, i van amagar que es tractava d’una operació especulativa amb benefici cap a un promotor particular.

Per a Fèlix Millet i Jordi Montull, la fiscalia demana un total de 10 anys i dos mesos de presó per a cadascun, per delictes d’apropiació indeguda, tràfic d’influències i falsedat documental en el cas de l’hotel de luxe que volien construir al costat del Palau.

L’acusació popular -formada per l’Associació de Veïns en defensa de Ciutat Vella i l’Associació de Veïns del Casc Antic-, havia demanat set anys de presó per a Millet i Montull, tres anys per a García-Bragado i Lambies, nou mesos per a l’arquitecte del projecte, Carles Díaz i sis mesos per a Messeguer.