eix verd consell de cent

La primera reunió entre la Plataforma Volem un Consell de Cent Verd i Viu i l’Ajuntament de Barcelona ha acabat amb força consens. Aquest dimarts a la tarda, les entitats que formen part de la plataforma —associacions veïnals i comercials i centres escolars— i representats del districte han fet la primera trobada per avaluar l’eix verd. Totes dues parts s’han mostrat favorables a mantenir el model de pacificació. Ara bé, els veïns han fet una sèrie de propostes per millorar la gestió de l’espai. Entre les quals, millorar la senyalització i fer una campanya informativa perquè la ciutadania —especialment els conductors de cotxes, bicis i patinets— coneguin la normativa de circulació.

Propostes de millora a l’eix verd de Consell de Cent

La Plataforma ha detallat les seves propostes en un document. Per a una primera fase, creuen que caldria fer una campanya informativa que recordi que la prioritat la té el vianant i que la velocitat màxima dels vehicles ha de ser de 10 km/h. A més, afirmen que molts conductors desconeixen l’horari de càrrega i descàrrega i que tampoc no està permès aparcar.

Pet tot plegat, consideren que és necessària la presència de la Guàrdia Urbana, “durant dos o tres mesos per reforçar el compliment de les normes”. Les entitats també demanen més manteniment de l’espai i augmentar la protecció dels escocells.

L’Ajuntament de Barcelona parla d’una trobada “cordial”

Des del consistori valoren positivament la trobada. Consideren que “el to va ser cordial i amb ganes de col·laborar per part de tothom“. L’Ajuntament explica que totes les parts s’han emplaçat “a continuar treballant per temes monogràfics, abordant aspectes com la mobilitat i la possible millora de la senyalització o el manteniment”. Expliquen que “un cop feta la diagnosi interna” i quan es valorin totes les propostes, la idea del govern és “fer una sessió oberta amb el veïnat per compartir les millores i canvis que es realitzaran”.