El Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella, tancat des del gener del 2023 després d’haver-hi detectat un gas tòxic, podria reobrir la segona meitat del 2024 o principis del 2025. Aquesta és la previsió amb la qual treballa el govern municipal per retornar l’activitat a l’edifici que estava impregnat de formaldehid. Ho ha avançat Tot Barcelona i ho ha pogut confirmar betevé.

La clau, una pintura protectora

Els esforços del govern se centren ara en els treballs amb la fusta. S’han fet diverses actuacions, com ara la ventilació forçada o incrementar la temperatura per ajudar a evaporar. A més, al gener es va fer una extracció de fusta que s’està analitzant en un laboratori independent. L’últim que s’ha fet, segons ha explicat la regidora de Sant Andreu en la darrera comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, és aplicar una pintura protectora.

Aquesta última intervenció ha fet que el consistori comenci a veure la llum al final del túnel: “Està donant bons resultats, els nivells de formaldehid comencen a baixar i, per tant, li hem encarregat a BIMSA que pinti tot l’edifici per dins“, ha explicat la regidora a betevé, que ha reconegut que les millores no van tan ràpid com els agradaria. De moment, s’han pintat dues sales i l’objectiu del consistori és aconseguir que els nivells d’aquest gas tòxic siguin zero.

Garantir que els serveis tinguin continuïtat

En la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, també s’ha fet referència a la redistribució que s’ha fet dels serveis i prestacions que es feien a l’edifici municipal. Segons la regidora de Sant Andreu, s’ha aconseguit donar continuïtat a tots excepte dos, que s’han repartit entre el centre cívic i la Biblioteca de la Trinitat Vella. Els veïns, però, se senten “frustrats” perquè entitats i veïns s’havien il·lusionat molt en l’ús de l’edifici com a centre comunitari.