La superilla de l’Eixample viu el primer estiu des que es van acabar les obres i molts veïns dels trams de Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona que s’han pacificat asseguren que ara estan una mica més frescos al carrer, en comparació amb estius anteriors, quan encara hi havia trànsit. L’increment de la vegetació en té part de l’explicació, però el cert és que també hi han ajudat molt la retirada de l’asfalt negre i l’adeu al trànsit de pas.

A betevé ho hem comprovat termòmetre en mà: a les 14 h hi havia gairebé dos graus centígrads de diferència entre la temperatura del carrer del Consell de Cent (33,6 °C) i la del carrer d’Entença (35,4 °C), no pacificat. Totes dues mesures s’han fet amb el mateix termòmetre, havent-lo deixat cinc minuts estàtic a l’ombra perquè calculi la temperatura real i amb una diferència inferior als 10 minuts entre una mesura i la següent. La prova l’hem feta en plena onada de calor a la ciutat.

Queixes pels arbres joves i massa baixos

Ara bé, no tot són veus de veïns contents amb el resultat de la superilla. A peu de carrer també hi ha qui lamenta que els arbres que s’han plantat a la majoria de traçat de la superilla de l’Eixample són joves i, per tant, baixos. Per això denuncien que no fan l’ombra desitjada, com, asseguren, sí que feien alguns dels que hi havia abans i que es van retirar amb motiu de les obres. Sigui com sigui, la intenció de l’Ajuntament de Barcelona és que, quan la vegetació estigui del tot consolidada, un 80 % de la superfície de la superilla tingui ombra.