Quan el Fòrum tanca portes, tothom passa per la rambla de Prim, on hi ha habitatges, per agafar el metro. Molts caminen fent xivarri, com es pot veure en un vídeo enregistrat per un veí a les cinc de la matinada. En alguns casos, asseguren que els assistents continuen el “botellón” a la rambla.

Les queixes dels veïns van començar fa aproximadament sis anys, però diuen que no reben cap solució per part de l’Ajuntament. Només s’han millorat aspectes com l’orientació dels escenaris, que ara han d’estar mirant cap al mar o en paral·lel, però no en direcció als habitatges, com havia arribat a passar. A més, malgrat la instal·lació de lavabos portàtils, els residents asseguren que moltes persones “es pixen” al carrer.

La situació s’accentua a l’estiu, quan es concentren bona part dels festivals. Només entre abril i setembre s’han previst 12 esdeveniments al parc del Fòrum, gairebé un cada dues setmanes.

Emprendre mesures legals

Davant la difícil convivència i l’incivisme, una desena de veïns es plantegen anar per la via judicial per denunciar la situació, tot i que reconeixen que necessiten proves. Fa temps que demanen a l’Ajuntament informes sobre la situació acústica de la zona i ara esperen els registres de decibels dels últims dos anys per comprovar si s’ajusten a la normativa.