Unes 25.000 persones, l’aforament que el festival posa com a topall, hauran passat pel recinte del Fòrum en la jornada de divendres. A més d’un cartell internacional ambiciós i divers, el Cruïlla té una cura especial de l’escena més nostrada. Pau Vallvé, Aspencat o El Petit de Cal Eril també han actuat el primer dia.

Una sessió colorista i molt ballable a càrrec de Youssou N’Dour, un dels pioners del gènere ‘mbalax’, ha donat el tret de sortida a la primera jornada del festival Cruïlla. Certamen que enguany rep els espectadors regalant flors, molt en sintonia amb el seu esperit amable i tranquil, fins i tot familiar.

També han actuat davant de nombrosos espectadors la nord-americana Ani Di Franco, Two Door Cinema Club o The Lumineers. Però qui ha fet embogir el públic ha estat el grup britànic Jamiroquai, que amb el seu carismàtic cantant Jay Kay al capdavant ha presentat ‘Automaton’.

La novetat d’aquesta edició és l’escenari Klipsch Sound System, equipat amb la prestigiosa marca d’altaveus, i on actuaran vuit DJs. També s’estrena el sistema de pagament de begudes i menjar amb polsera intel·ligent.