Els veïns dels edificis propers al pipicà de la travessera de Gràcia, 253, han demanat al districte el tancament d’aquest espai, inaugurat fa una dècada i envoltat de blocs de pisos. Asseguren que el soroll dels gossos bordant és “insuportable” i que les pudors a orins i excrements els obliguen a tancar portes i finestres, especialment a l’estiu. Tant és així, que alguns veïns es plantegen marxar de casa seva.

“No es pot viure aquí”

Una de les veïnes afectades per les molèsties del pipicà és la Montserrat Canyameras. “És per agafar la manta i marxar, no es pot viure aquí“, es lamenta. Com ella, n’hi ha més que es plantegen marxar de casa i d’altres ja ho han fet. Farts de la situació, que ja fa anys que dura, el veïnat ha presentat nombroses queixes al districte de Gràcia.

Proposen traslladar el pipicà

Arran de les queixes veïnals, al desembre, el consistori va decidir tancar el pipicà a les nits. Una clausura que ha permès el descans nocturn, però els afectats creuen que la mesura no és suficient. Per això, els afectats van proposar traslladar el pipicà al solar de Mans al Verd, a la travessera de Gràcia, 265, una proposta que l’Ajuntament ha estudiat, però finalment ha quedat descartada perquè no és normatiu“. De fet, la regidora de Gràcia, Laia Bonet, en la darrera audiència pública, va admetre que l’espai al número 253 tampoc no és l’idoni, però que ja està fet i treballaran per millorar la convivència.

Tenidors de gossos proposen insonoritzar l’espai

Els tenidors de gossos que fan ús d’aquesta àrea també creuen que la proximitat amb els edificis dificulta la convivència. Expliquen que és complicat evitar que els gossos bordin quan són molts i lamenten que la Vila de Gràcia té poques àrees per a gossos. A més, creuen que l’Ajuntament hauria de fer-hi més manteniment per evitar les males olors, ja que segons diuen els usuaris, són ells mateixos qui s’encarreguen de mantenir l’espai net. I proposen insonoritzar l’espai com a mesura per millorar el descans del veïnat.