Les platges de Barcelona comencen la temporada alta de bany a mig gas i amb pocs banyistes. Des d’aquest dissabte s’amplia l’horari i el nombre de socorristes al litoral barceloní, també el servei de bany assistit i s’obre la platja de gossos, entre d’altres. Uns serveis, que per primera vegada s’allargaran fins a finals d’octubre en les platges del Bogatell, Nova Icària, Somorrostro, Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià, per la Copa Amèrica.

Tots els serveis de temporada alta

L’inici de la temporada alta de bany suposa un augment dels socorristes i de l’horari del servei de salvament marítim, que funciona de 10.30 a 19.30 h. A més, es posa en marxa el punt lila de l’espigó del Bogatell i s’amplia el servei de bany assistit. Des d’aquest dissabte també s’obre la platja de gossos i es posa en marxa el sistema d’informació sobre el grau d’ocupació que es pot consultar al web de platges de l’Ajuntament de Barcelona.

Els usuaris de les platges disposen també de 13 guinguetes, amb servei de gandules i para-sols.

Restriccions per la sequera

Les pluges de les darreres setmanes, a més de fer augmentar les reserves d’aigua als embassaments, també han permès fer un pas enrere en les restriccions per la sequera. La situació d’excepcionalitat permetrà obrir una dutxa a cada platja, a diferència del que es va anunciar quan va començar la temporada de banys al mes d’abril. Aleshores no funcionaven ni les dutxes ni els rentapeus.

Reposar la sorra, l’assignatura pendent

La temporada de bany a les platges barcelonines arrenca amb una tasca pendent: reposar la sorra perduda pels temporals marítims de la tardor i de l’hivern. Precisament, aquest dimarts, coincidint amb la finalització de les obres d’emergència a la Nova Mar Bella, l’Ajuntament de Barcelona ha apressat l’Estat perquè aporti sorra a les platges. “Fa anys que ho estem demanant i esperem que arribin a temps”, va assegurar la responsable de platges, Patrícia Giménez.