L’Ajuntament de Barcelona farà el primer pas per resoldre el caos viari que genera la rotonda del carrer de la Constitució, a tocar de l’Hospitalet del Llobregat, els propers mesos. El consistori presentarà aquest estiu un informe tècnic per reordenar el trànsit en un punt per on passen milers de vehicles al dia i amb semàfors que no agraden a vianants ni conductors per la seva curta durada.

Una solució que passa per l’entesa amb l’Hospitalet

Fa temps que els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet treballen per buscar una solució a aquest problema de mobilitat. En la rotonda del carrer de la Constitució s’ajunten vehicles procedents de vials amb molt trànsit, com el de Constitució, que enllaça el barri de la Bordeta amb el de Bellvitge, i el de la rambla de Badal.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, els equips tècnics d’ambdós municipis tenen la feina avançada i la previsió és presentar un avantprojecte de millora de la mobilitat en aquest entorn aquest estiu. “Caldrà fer alguns canvis de sentit puntuals, és possible que algun canvi de parades de bus i, sobretot, en millorar i reduir del trànsit en aquest tram del carrer de la Constitució”, ha explicat a betevé la regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil.

Caos, botzinades i nervis per semàfors en vermell massa llargs

L’excessiu temps d’espera al volant o en un pas de zebra en vermell genera situacions perilloses en aquest entorn. I és que alguns dels semàfors de la rotonda de la Constitució estan en vermell fins a un minut i mig. Això fa que alguns conductors s’impacientin i que es formin llargues cues de cotxes abans d’accedir-hi.

Per estalviar temps d’espera, alguns vianants també decideixen creuar en vermell. De retruc, en algun dels accessos a la rotonda hi ha vehicles que tenen només vint segons per passar en verd. Tot plegat fa que les botzinades al voltant de la rotonda de la Constitució siguin constants i provoquin soroll i sensació de caos.

650.000 euros per millorar el carrer de la Constitució

En paral·lel, el districte de Sants-Montjuïc començarà a millorar el tram del carrer de la Constitució entre la rambla de Badal i el carrer de la Riera Blanca. L’obra, que tindrà un cost de 650.000 euros, s’inclou en la inversió de 18 milions d’euros anunciada per a la millora de l’espai públic d’aquest districte.