Els veïns del Poble-sec estan cansats dels problemes d’incivisme i baralles derivats dels locals d’oci nocturn de l’avinguda del Paral·lel i voltants, i la mort d’un jove a les portes de la discoteca Brisas del Caribe el 30 d’octubre ha fet vessar el got. Segons ells, els Jardins de les Tres Xemeneies s’ha convertit en l’epicentre de conflictes i botellades d’aquesta zona i demanen posar-hi solucions. N’hi ha una que, asseguren, fa temps que reclamen: tancar el parc durant les nits. Ho ha avançat en una entrevista a ‘Els matins de TV3’ i posteriorment en declaracions a betevé, el president de l’Associació de Veïns del Poble-sec, Sergi Gázquez. Els veïns proposen que el parc es tanqui a les 22 h, “com es fa en altres parcs de Barcelona”, i es torni a obrir l’endemà al matí.

“És un gran botellòdrom”, assegura Gázquez, que creu que això serviria perquè “el parc pugui tornar a ser de tots els veïns”. Argumenta que la Sala Apolo és “una discoteca importantíssima a la ciutat”, que atreu molta gent i que està a “escassos 100 metres” d’un parc “sense gaire il·luminació i que té racons” amb poca visibilitat. “Allà s’ha creat un espai de botellots que genera moltíssimes molèsties”, afirma, com ara baralles o robatoris.

A tot això, els veïns també argumenten que la zona s’ha convertit en un referent per skaters i grafiters. “Ve gent de tota Europa”, alerten. “És un espai que hem perdut com a barri i que volem recuperar”, confessen.

El cas de la discoteca Brisas del Caribe

Tot i el gran volum de gent que mou la Sala Apolo, Gázquez creu que cal diferenciar “de forma molt clara” els tipus de problemes que pot gener aquest local, o la sala Plataforma, també propera al parc, dels incidents que genera la discoteca Brisas del Caribe, a la part baixa de l’avinguda del Paral·lel. Els veïns argumenten que aquest local té “una problemàtica més seriosa que l’incivisme”, i acumula “un ampli historial de baralles”. L’última de rellevància va acabar diumenge amb la mort d’un jove, cas que investiguen els Mossos.

En aquest sentit, reclamen que el local faci més controls a l’entrada per detectar la presència d’armes o de substàncies estupefaents. També demanen més vigilància policial com la que hi ha en altres punts de la ciutat on es concentra l’oferta d’oci nocturn, com per exemple el Port Olímpic.