L’Ajuntament de Barcelona, juntament amb restauradors i locals d’oci nocturn del Poble-sec, han posat fil a l’agulla als problemes d’incivisme i botellots que afecten els Jardins de les Tres Xemeneies des de fa anys. Amb l’objectiu de minimitzar les molèsties, s’han aplicat noves mesures de convivència, com ara reforçar els serveis de neteja, ampliar la presència policial i aplicar mà de ferro amb les sancions.

Per ara, sembla que les mesures estan donant bons resultats. Agents de la Guàrdia Urbana han confirmat a betevé que almenys fa un parell de setmanes que, tret de casos puntuals, l’incivisme ha disminuït al triangle del Poble-sec. Així ho ha confirmat també el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, qui ha explicat que “s’han tramitat centenars de denúncies” i que els darrers dijous “la presència de joves és més escassa”. En aquest sentit, diu, “volíem evitar que les Tres Xemeneies es convertís en un ‘botellòdrom’ i ho hem aconseguit”.

La Sala Apolo se suma al pla amb entrades més barates

Per aconseguir millorar la convivència al triangle del Poble-sec (Jardins de les Tres Xemeneies, carrer Nou de la Rambla i carrer de Blai), el consistori ha demanat la col·laboració de restauradors i locals d’oci nocturn de la zona. La Sala Apolo, per exemple, ha contractat informadors que animen els usuaris a accedir abans al local per evitar allargar els botellots i reduir el soroll a les nits.

Una altra de les mesures que fa la discoteca per ajudar a minimitzar la presència de gent al carrer a les nits ha estat la de reduir el cost de l’entrada. De fet, a les persones que entrin abans de la una de la matinada l’entrada els costarà 10 euros en lloc de 14. A més, la Sala Apolo també ha ampliat l’aforament del vestíbul per reduir les cues a l’exterior i ha habilitat més taquilles per agilitzar l’accés al local.