Els veïns del Poble-sec demanen més presència policial a l’entorn de la discoteca Brisason aquest diumenge al matí hi va haver un mort—, de l’Apolo i del Plataforma. Elisa Turon, secretària de l’Associació de Veïns del Poble-sec, ha explicat al ‘bàsics’ que les baralles a la sortida dels locals són constants perquè no hi ha prou vigilància: “Els Mossos han de posar més vigilància perquè n’hi ha poca. Intenten dissuadir els qui surten dels locals però van molt perjudicats i no poden fer-hi gaire”. A aquesta petició també s’hi suma FECASARM, que demana patrulles permanents a l’hora del tancament.

També en una entrevista al ‘bàsics’, Joaquim Boadas, president d’aquesta patronal de l’oci nocturn, ha reivindicat que incidents com aquests no tenen a veure amb les dinàmiques que es donen a l’interior de les discoteques perquè es produeixen a l’espai públic i ha reclamat més policia: Demanem unitats mòbils que facin passades periòdicament per l’exterior del local i presència permanent a l’hora del desallotjament”. Als locals, FECASARM aposta per reforçar les càmeres de videovigilància i incorporar-hi detectors de metalls per evitar la introducció d’armes blanques.

Els veïns volen més implicació, també, de la seguretat dels locals

Els veïns tenen l’esperança posada en l’enderroc del Brisas, que ja està aprovat pel Ple de l’Ajuntament, però tot i això també volen més implicació del personal de seguretat de l’Apolo i el Plataforma, que “només es dediquen a dir qui passa i qui no”, per evitar les baralles: “Faig un crit a l’Ajuntament o la Generalitat perquè el Poble-sec és un barri obrer que vol viure amb tranquil·litat“, ha demanat Turon.

Segons la patronal, també és necessària una política de conscienciació i prevenció per aconseguir que ningú vagi a un bar o discoteca amb una arma blanca ni l’amagui als entorns del local per utilitzar-la en sortir si hi ha una baralla. Ells s’han personat en 23 casos d’agressions o morts als entorns de l’oci nocturn en els darrers anys.