Al barri de les Corts, a la confluència dels carrers de Marquès de Sentmenat i de Guitard, s’aixequen dos edificis d’habitatges amb característiques similars al que es va incendiar a València. La notícia l’ha avançada ‘El Periódico’, que assegura que els va fer la mateixa constructora, FBEX. Segons han explicat alguns veïns a betevé, però, la constructora va fer fallida i finalment l’obra la va acabar assumint una altra empresa. Els edificis, sigui com sigui, tenen moltes semblances amb el bloc calcinat.

Per això, ara els propietaris volen demanar que algun arquitecte revisi la construcció i verifiqui que no hi ha cap anomalia. El Jordi, un dels propietaris que fa quatre anys que hi viu, explica que l’edifici “també té la façana ventilada” i que s’han assabentat de tot plegat aquest mateix dimecres.

El complex està format per dues finques amb una zona comuna. A més, a l’espai comunitari dels dos blocs hi ha una ludoteca pública, gestionada per l’Ajuntament de Barcelona i també un centre concertat d’educació especial.

Judici per desperfectes

Fa uns anys, en els lloc d’aquests immobles hi havia un edifici de Telefónica popular al barri. Els blocs d’habitatges es van construir aprofitant els mateixos pilars. Asseguren que fa un temps van anar a judici contra la promotora per desperfectes a l’edifici: tenien filtracions d’aire i diuen que els materials que van fer servir eren de mala qualitat. “Vam guanyar i ens van donar diners per fer algunes reparacions”. Ara, però, volen anar més enllà i que un expert els asseguri que l’edifici no té materials ni condicions que puguin suposar un perill per a la seva seguretat.