Foto: Martí Petit

(EFE) El proper dia 16, uns 600 alumnes de primer i segon d’ESO participaran, per primera vegada al Zoo de Barcelona, en l’STEAM Zoo. Es tracta d’un matí d’activitats científiques que organitzen Barcelona de Serveis Municipals i l’Escola d’Enginyeria de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’objectiu és “promoure vocacions científiques entre la joventut i proporcionar-los coneixements de biologia de manera lúdica amb tot el rigor acadèmic”, segons explica l’Ajuntament. Durant el matí es faran tres activitats impartides per l’equip d’educadors del Zoo, que han treballat conjuntament amb la Universitat Politècnica.

Experiments per apropar-se a la ciència

En el taller ‘L’ADN a les teves mans’, l’alumnat podrà extreure ADN de les cèl·lules, i fins i tot tocar-lo, mentre que a ‘Què mengem?’ els joves aprendran, a partir d’una sèrie d’experiments, que allò que s’ingereix es transforma en energia.

D’altra banda, a ‘Interpretant el que pensem’, els participants comprovaran com es comuniquen el cervell i els músculs del cos. Els alumnes també gaudiran de l’espectacle participatiu ‘Les tres neurones’, on aprendran com funcionen les cèl·lules que conformen el teixit nerviós.

Més de 6.000 joves a l’STEAM

És la primera vegada que el Zoo de Barcelona acull aquestes jornades, que van començar el mes de març al Fòrum. També van fer-se a l’abril a l’Anella Olímpica i al maig al Tibidabo. Durant el 2022 més de 6.000 joves participaran en les activitats de l’STEAM.