Els veïns i comerciants del Mercat de les Tres Torres demanen a l’Ajuntament que es pacifiqui l’entorn de l’equipament. Es tracta d’una demanda que, asseguren, fa molts anys que fan però que el consistori encara no ha estudiat tot i portar-la al Pla d’actuació del districte des del 2016. Per això, les dues entitats han decidit fer elles mateixes una proposta de pacificació que han entregat al districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Reduir la velocitat a Escoles Pies

“La proposta és de mínims i preveu no fer una inversió alta vist el poc interès que té el districte a invertir aquí”, explica Lluís Tusell, president de l’AV Tres Torres. Han proposat construir un pas de vianants elevat al carrer de les Escoles Pies que doni accés a una de les entrades del mercat. D’aquesta manera, els veïns podrien creuar el carrer de forma segura, ja que actualment els vianants creuen pel mig de la via perquè el pas de vianants més proper és més amunt. A més, amb el pas elevat consideren que es reduiria la velocitat dels cotxes que baixen.

La proposta de pacificació de l’AV i del mercat a llarg termini inclou l’ampliació de la vorera Besòs del carrer de les Escoles Pies i la possible conversió en zona de vianants del carrer de Carrencà, entre el carrer de Ganduxer i el de les Escoles Pies.