Els veïns de la Barceloneta

 tornen a mobilitzar-se per denunciar les conductes incíviques d’alguns turistes. Acusen l’Ajuntament de no donar resposta als fets que s’han repetit al barri des del 2014, i avui han començat a actuar pel seu compte per intentar protegir la identitat i convivència del barri.

Han repartit fullets editats en sis idiomes —català, castellà, anglès, francès, italià i alemany— pel passeig Marítim i la platja. El missatge és en positiu: demanen als turistes que visitin la Barceloneta, però que compleixin les normes cíviques bàsiques i ajudin a conservar l’essència del barri. Els fullets també es repartiran en diversos comerços del barri que col·laboren amb la iniciativa.

Manel Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, destaca que el turisme viu una degradació clara: “Cada any va a pitjor”, resumeix. Aquest factor, sumat a la inacció de l’Administració per pal·liar-ho, diu, els empenta a sortir al carrer per “per tenir un bon barri per als nostres fills i per als visitants que estimen Barcelona”. Martínez assegura que estan “contents i orgullosos” que els turistes vulguin gaudir de la Barceloneta, “però també els demanem que ho deixin igual o millor del que ho han trobat”.