El sindicat de barri del Poblenou El Nus segueix decidit a organitzar un referèndum el cap de setman del 19 i 20 de juny per preguntar als veïns si volen aturar el pla del 22@. Podran participar-hi els veïns del Poblenou i el Besòs que tinguin més de 16 anys i hi haurà vuit punts de votació repartits pel barri.

ruta critica poblenou

Aquest matí, per escalfar motors, ha organitzat una ruta al voltant d’un dels equipaments més emblemàtics i reivindicats, Can Ricart. Els participants, han pogut dir la seva, en relació al futur del 22@, en un punt de votació avançat que s’ha habilitat un cop han acabat la ruta. La resta de persones interessades podran votar al referèndum en qualsevol dels 8 punts de votació que es distribuiran pel districte.

Més equipaments i més habitatges

Els veïns fa anys que reclamen més equipaments i més habitatge assequible. Una de les reivindicacions principals que fan té relació amb l’antiga fàbrica de Can Ricart. Expliquen que el 2015 es va cedir a la UB per fer-hi equipaments, però encara no han començat a construir-los i la gent del barri reclama que es facin o que es torni l’espai a l’Ajuntament perquè hi donin un ús.

El Nus també critica que el pla del 22@ té previst que el 90 % del territori siguin oficines i només el 10 %, habitatge assequible. Per això, Albert Valencia, membre del sindicat, demana que augmentin aquest percentatge: “Volem que es pugui crear un teixit de barri amb veïns i que es doni resposta al problema de l’habitatge assequible de Barcelona”.

L’última modificació del pla del 22@ no convenç els veïns

El pla del 22@ es va dissenyar fa 20 anys i a hores d’ara només se n’ha construït el 28 %. El 2020 govern municipal i ERC van arribar a un acord per modificar el Pla General en l’àmbit del 22@ i passar de 5.200 pisos a 9.600 pisos.

Molts veïns creuen que és insuficient i, per això, volen tornar a obrir el debat abans que els canvis s’aprovin oficialment.