Aquest diumenge el bon temps ha acompanyat la primera pedalada d’un cicle organitzat per la cooperativa Biciclot i Luciferases que per primera vegada combina rutes en bici i coneixement científic. Arran de la pandèmia, la ciència s’ha situat en el centre de l’atenció mediàtica i això els ha inspirat a pedalar per debatre sobre reptes científics, ha explicat una de les instructores de Biciclot, Eva Hernández.

De l’Hospital del Mar fins al bell mig del Raval

La primera ruta ha recorregut Ciutat Vella per repassar les pandèmies a que ha sobreviscut Barcelona. Abans de pedalar, però, el grup de 10 persones, que han estat citades a les portes d’Urgències de l’Hospital del Mar, han descobert que aquest equipament sanitari ha estat sempre un punt de referència pel que fa a les malalties infeccioses.

Expliquem la ciència tenint en compte que hi ha coses que s’han ocultat i el context social actual. D’una forma diferent, que trenca amb el format al qual estem acostumats
Míriam Comet, membre Luciferases

Tot seguit, de la Barceloneta han enfilat camí cap al Raval amb una primera parada obligatòria: just davant de l’actual CAP del Raval, que antigament va ser un dispensari antituberculós. Des d’on precisament han parlat del confinament com a mesura per evitar la transmissió comunitària de malalties infeccioses.

Hi ha sis rutes més que s’han programat fins al novembre amb inscripció prèvia, amb temàtiques que giren entorn de la ciència.