Aquest diumenge acaba la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència, que busca apropar al ciència a la ciutadania. L’esdeveniment va començar aquest dimarts amb un programa de 250 activitats i 300 ponències. La pandèmia ha estat un dels eixos centrals de les activitats, un tema que ha generat molt interès per part dels assistents.

Mònica Rodríguez, responsable de relacions institutcionals i divulgació PRBB, ha destacat que “els ciutadans paguen els seus impostos i han de saber que amb el diner públic es finança la recerca científica i que ara, amb la pandèmia, per exemple, ha permès trobar una vacuna i entendre com funciona el virus”.

Per posar el punt final a la Biennal, s’ha organitzat la 14a Festa de la Ciència. El tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, ha valorat de manera “molt positiva” el desenvolupament del festival: “Després de la primera Biennal del 2019, i ara amb la del 2021, volem consolidar-la perquè el 2023 Barcelona sigui una ciutat que acosti la ciutadania a la ciència, perquè la ciència també és cultura; és coneixament i és explorar límits”.

L’eix vertebrador de la Biennal: els límits

En un any marcat pels dubtes i incerteses derivats de la pandèmia, la Biennal ha tingut com a eix vertebrador el concepte dels límits: des de la biogenètica i la transformació de la vida fins als límits de la mort, l’exploració de l’espai i dels recursos naturals. A més, ha fet èmfasi en les qüestions relacionades amb l’alimentació, ja que Barcelona és Capital de l’Alimentació Sostenible 2021.

Portar la ciència als carrers i places

La Biennal Ciutat i Ciència va néixer l’any 2019 amb un objectiu clar: treure la ciència del que tradicionalment se n’han considerat els seus espais naturals, com les universitats i els centres d’investigació, i portar-la als carrers i a les places.

En aquesta edició, l’Ajuntament ha comptat amb 40 entitats col·laboradores i, segons els organitzadors, les activitats han obtingut una excel·lent rebuda per part dels assistents. Subirats insisteix que el material generat en les xerrades i debats és “molt interessant per difondre com a eina de divulgació per a la cultura i l’educació científiques a Barcelona i a fora”.