Habitatges al 22@

La FAVB i sis entitats veïnals dels entorns del 22@ reclamen que el nou Pla urbanístic que està tramitant l’Ajuntament per a aquesta àrea de la ciutat reculli que tot l’habitatge nou sigui públic i de lloguer. Així ho detallen les al·legacions que han presentat a la modificació del Pla General en l’àmbit del 22@, que està previst que s’aprovi la primavera del 2021. Els veïns denuncien que el pla no concreta de forma clara les xifres ni la ubicació de l’habitatge públic i del privat.

Segons va explicar l’Ajuntament en l’aprovació inicial del nou Pla urbanístic del 22@, es construiran 10.100 pisos assequibles (un 65 % del total), en lloc dels 5.200 previstos inicialment. Tot això, sense restar espai per a les oficines, amb un milió de metres quadrats de sostre productiu. En les al·legacions, les entitats veïnals reclamen excloure els usos hotelers, turístics i gasolineres, i un pla d’equipaments que tingui en compte les necessitats actuals i futures.

Un nou parc al barri del Maresme

Tot i valorar de forma positiva que un de cada tres carrers del 22@ sigui un eix verd, les associacions de veïns consideren que la proposta no resol “l’aïllament” del barri del Maresme, que veuen “desconnectat de Barcelona”. Per això, demanen resoldre els problemes de connexió d’aquest barri i crear un parc a l’illa formada pels carrers de Puigcerdà, Cristóbal de Moura, Josep Pla i Marroc. També demanen ampliar l’àmbit de la modificació del Pla General fins a la rambla de Prim, i allargar el termini de presentació d’al·legacions.

Les al·legacions al pla urbanístic del 22@ les signen la FAVB amb l’Associació Cultural i Social Bac de Roda i les associacions veïnals del Poblenou, Maresme de Barcelona, Gran Via – Perú – Espronceda, Vila Olímpica i Provençals del Poblenou.